Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ορκωμοσία στο Δήμο Ερυμάνθου

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας ο άνθρωπος!

Τις δεσμεύσεις της νέας δημοτικής Αρχής έναντι όλων των δημοτών του Ερύμανθου ανέλαβε και επίσημα στην τελετή της ορκωμοσίας ο νέος Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής, επισημαίνοντας πως «επίκεντρο της πολιτικής μας θα είναι ο άνθρωπος».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του βουλευτή, Κ. Μάρκου, των Δημάρχων Δυτ. Αχαΐας, Σπ. Μυλωνά, Καλαβρύτων, Θ. Παπαδόπουλου και Αιγιάλειας, Δ. Καλογερόπουλου, των Αντιπεριφερειαρχών Γρ. Αλεξόπουλου, Δημ. Δριβήλα και Κ. Καρπέτα, των πρώην Δημάρχων, Μ. Γκοσιμήδα, Δημ. Σωτηρόπουλου και Απ. Βγενόπουλου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Μπαρής στην ομιλία του επεσήμανε πως «πιστοί στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, αλλά και της τολμηρής και αποφασιστικά διεκδικητικής πολιτικής θα υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα έχοντας οδηγό τις ανάγκες των δημοτών μας.

Επίκεντρο της πολιτικής μας και των πρωτοβουλιών που θα αναλάβουμε είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και κυρίως οι ΝΕΟΙ μας που ζητούν επαγγελματική διέξοδο και κίνητρο για να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους. Το μέλλον του Δήμου μας βρίσκεται στα χέρια της νεολαίας του.

ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ για να εργαστούμε συλλογικά και δημοκρατικά προκειμένου να ευοδωθούν οι προσδοκίες των δημοτών μας.

Είμαστε εδώ για να ακούμε με προσοχή τις ιδέες, τις προτάσεις και την κριτική που θα ασκείται από τους πολίτες και την αντιπολίτευση.

Επιδιώκουμε άλλωστε τη γόνιμη συνεργασία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά και όλων των συλλογικών και θεσμικών φορέων, γιατί στον αγώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία του Δήμου μας δεν περισσεύει κανείς. Άλλωστε, στόχος μας είναι η ενεργοποίηση όλων των συμμετοχικών θεσμών και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μας κι όλων των ενεργών πολιτών.

Είμαστε εδώ να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε όλες τις κοινωνικές δομές ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδημότες μας σ’ αυτές.

Είμαστε εδώ να αγωνιστούμε ώστε ο δήμος μας ανοικτός σε όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις, καθαρός και φιλόξενος να λειτουργεί προς όφελος των δημοτών μας».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος τόνισε πως τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά και μεγάλα και αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής, όπως η αναβάθμιση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων, η αξιοποίηση του προσωπικού του Δήμου, η συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, η δρομολόγηση όλων των μεγάλων έργων, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, κ.α.

«Αναλαμβάνουμε σήμερα την ευθύνη και δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αλλάξει πορεία ο δήμος μας.

Εξ ονόματος του λαού του Δήμου Ερυμάνθου σας ζητώ να εργασθούμε με αυταπάρνηση χωρίς πολιτικούς περιορισμούς για το λαό και το συμφέρον των πολιτών. Ο καθένας από εμάς, τόσο μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και από τα τοπικά συμβούλια έχει καθήκον αλλά και την ευκαιρία να προσφέρει στον τόπο προκειμένου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια και να οδηγήσουμε το Δήμο σε ημέρες ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

Αγαπητοί συνεργάτες στο δημοτικό συμβούλιο, πρόεδροι συμβουλίων κοινότητας, πρόεδροι των κοινοτήτων και μελών συμβουλίων κοινοτήτων δυο από τους πιο ύπουλους εχθρούς της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών είναι ο λαϊκισμός και η αλαζονεία. Την αλαζονεία θα την αντιμετωπίσουμε με την εμμονή μας στη διαφάνεια και στις ανοιχτές διαδικασίες τον δε λαϊκισμό, που είναι πολιτικό δημόσιο ψέμα, θα τον πολεμήσουμε με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη ακόμα κι αν δεν γινόμαστε αρεστοί, θα προτιμήσουμε να είμαστε χρήσιμοι!», τόνισε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο απερχόμενος Δήμαρχος Θάνος Καρπής.