Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Δ.Ε. Καλετζίου

ΚΑΛΕΝΤΖΙ

Παραθεριστικό χωριό σε υψόμετρο 950 μέτρα, με φυσικές ομορφιές και κλίμα υγιεινό, ικανοποιεί τους επισκέπτες του όλες τις εποχές. Αμφιθεατρικά χτισμένο,αγναντεύει κάτω την Αχαϊκή πεδιάδα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, μέχρι στο Ιόνιο Πέλαγος, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

Στο κεντρικό σημείο του χωριού, δεσπόζουν αντικριστά οι ανδριάντες του Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, μπροστά από το Μουσείο που περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα και σπάνια έγγραφα από την ένδοξη εποχή του «Γέρου της Δημοκρατίας».

Στο μουσείο Λαϊκής Τέχνης, θα συναντήσετε σπάνια τοπικά αντικείμενα περασμένων εποχών.Διαθέτει τουριστικό ξενώνα του Ε.Ο.Τ. με 22 δωμάτια, εστιατόριο, μπαρ και καθιστικό με τζάκι. Επίσης πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά, γήπεδο μπάσκετ, κιόσκια και χωμάτινους δρόμους για υπέροχους περιπάτους μέσα στα έλατα.Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία, ταβέρνες και περίπτερο ενημέρωσης επισκεπτών.

Πάνω από το Καλέντζι βρίσκεται ο βράχος Γερακούλι, που αποτέλεσε το φυσικό ρολόι των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Στο Καλέντζι διεξάγονται κατά διαστήματα αγώνες ανεμοπτερισμού που προσφέρουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις στους λάτρεις του είδους.