Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Συμμετοχή σε διαγωνισμό

Οι προμηθευτές που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, προμηθεύονται τη διακύρηξη του διαγωνισμού από το τμήμα προμηθειών, στην οποία αναφέρονται ακριβώς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις 11389/93 του Ε.Κ.Π.ΟΤΑ υποβάλλουν μαζί με την προσφορά τους:

α) Οι Έλληνες πολίτες:

  1. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό.
  2. Απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικασθεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
  3. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό, ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστι­κής διαχείρισης ή πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.
  4. Πιστοποιητικό που εκδίδεται από αρμόδια κατά περίπτωση αρχή, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού. Σε περίπτωση εγκατάστασης τους στην αλλοδαπή, τα δικαιολογητικά των παραπάνω εδαφίων (3) και (4) εκδίδονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας που είναι εγκατεστημένοι, από την οποία και εκδίδεται το σχετικό πιστοποιητικό.
  5. Πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου, με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σ’ αυτό και το ειδικό επάγγελμα τους ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος από αρμόδια δημόσια αρχή ή αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης
    για όσους ασκούν γεωργικό ή κτηνοτροφικό επάγγελμα, που θα έχουν εκδοθεί το πολύ έξι (6) μήνες πριν από την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού.

β) Οι αλλοδαποί:

  1. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό.
  2. Απόσπασμα ποινικού μητρώου ή ισοδύναμου εγγρά­φου αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής της χώρας εγκατάστασης τους, έκδοσης τουλάχιστον του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν κατά- δικασθεί για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
  3. Πιστοποιητικό της κατά περίπτωση αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής της χώρας εγκατάστασης τους, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις (3) και (4) του εδαφίου α της παραγράφου αυτής.
  4. Πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής της χώρας εγκατάστασής τους, περί εγγραφής τους στα μητρώα του οι­κείου επιμελητηρίου ή σε ισοδύναμους επαγγελματικούς καταλόγους.

γ) Τα νομικά πρόσωπα ημεδαπά ή αλλοδαπά:

Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά των εδαφίων (α) και (β) εκτός του αποσπάσματος ποινικού μητρώου ή του ισοδύναμου προς τούτο εγγράφου.

δ) Οι συνεταιρισμοί:

  1. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό.
  2. Βεβαίωση εποπτεύουσας αρχής ότι ο συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα.
  3. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις (3) και (4) του εδαφίου α της παραγράφου αυτής.

ε) οι ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά:

Όλα τα παραπάνω κατά περίπτωση δικαιολογητικά, για κάθε προμηθευτή που συμμετέχει στην ένωση.

Πιστοποιητικό σκοπιμότητας του ΕΟΜΜΕΧ για ενώσεις προμηθευτών που αποτελούνται από μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ή παραγωγικούς αστι­κούς συνεταιρισμούς στις οποίες μετέχουν και επιχειρή­σεις του εσωτερικού, ή του εξωτερικού είτε μεγαλύτερου μεγέθους είτε με μη μεταποιητική δραστηριότητα και εφόσον οι εργασίες που θα εκτελεστούν από τις ΜΜΕ ή τους παραγωγικούς αστικούς συνεταιρισμούς αντιπροσω­πεύουν ποσοστό μεγαλύτερο από 50%.

Το πιστοποιητικό αυτό μπορεί να υποβληθεί και μετά την υποβολή της προσφοράς μέσα σε 15 ημέρες από την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού.

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου απαρτίζεται από τα τμήματα: α) ελέγχου προσόδων, β) ΤΑΠ (Τέλους Ακίνητης Περιουσίας) τελών καθαριότητας και φωτισμού και γ) προμηθειών. Οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, αρκεί να ενημερωθούν από την παρούσα ιστοσελίδα για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση και να τα υποβάλλουν στο αντίστοιχο γραφείο του δήμου. Σε όσες περιπτώσεις είναι εφικτό, υπάρχει η ηλεκτρονική μορφή των εντύπων που είναι αναγκαία, και μπορούν να συμπληρωθούν και να κατατεθούν και ηλεκτρονικά, εφόσον το επιθυμεί ο πολίτης.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται επίσης στην περίληψη της διακήρυξης.